Foto’s afdrukken: de beste webshops

Fotografie door Milou Oomens

Foto’s afdrukken: de beste webshops

Een mooie herinnering wil je niet alleen op je computer hebben staan, maar ook in je handen kunnen nemen of in huis bewonderen. Er zijn talloze mogelijkheden om foto’s af te drukken, van klein tot grote fotoafdrukken, fotoboeken tot je foto op allerlei voorwerpen. Op internet zijn veel webshops te vinden waar je dit kunt laten doen. Als fotograaf wil ik je graag 3 webshops adviseren. Alledrie bieden ze kwaliteit, goede service en verpakking.

Pixum

Als trouwe klant ben ik al jaren fan van Pixum. Ik ben hier ooit begonnen met fotoboeken bestellen, omdat zij toen bijzonder goed uit een test kwamen op met name kleurechtheid en het afdrukken van nuances in zwart-wit tinten. Of je nu fotoafdrukken of een fotoboek wilt bestellen, als je hier bestelt ben je zeker van kwaliteit.

 • Goede kwaliteit
 • Regelmatig leuke aanbiedingen via hun nieuwsbrief
 • Houden bij fotoafdrukken altijd de langste zijde aan van je foto (verhouding klopt dus altijd)
 • Geven ook workshops in fotoboeken maken
 • Fotoboek software met veel mogelijkheden

www.pixum.nl

Saal

Saal ontdekte ik toen ik op facebook een advertentie tegenkwam dat zij fotoboek-testers zochten. Daar wilde ik graag aan meedoen! Ik ben overtuigd van de kwaliteit van hun fotoboeken. Mooie kaften, stevig papier, vlakliggende pagina’s. Veel mogelijkheden om je fotoboek een luxere uitstraling te geven. Ik testte een fotoboek uit hun Professional Line met acrylcover. Fotoafdrukken heb ik hier nog niet besteld. Saal is over het algemeen ietsje duurder dan Pixum maar ze ontlopen elkaar niet veel.

 • Goede kwaliteit fotoboeken
 • Fotoboek software met veel mogelijkheden maar de opties zijn niet altijd even vanzelfsprekend te vinden
 • Vlakliggende fotoboeken
 • Extra luxe opties zoals een acrylkaft

www.saal-digital.nl

Profotonet

Profotonet wordt veel gebruikt door professionele fotografen. Ik heb hier fotoafdrukken besteld, zowel op klein als groot formaat en op papier als forex. Ook hier kun je met een gerust hart bestellen, want ze leveren gegarandeerd kwaliteit. Er zijn veel keuzes in formaat, topkwaliteit materiaal en de foto’s worden heel goed ingepakt. Mocht er toch iets mis zijn, dan is hun service uitstekend. Deze aanbieder is de duurste van de drie.

 • Professionele kwaliteit
 • Veel formaten en materialen
 • Duurste

www.profotonet.nl

Keuze gemaakt? Dit moet je nog weten!

Als je foto’s gaat bestellen, is het heel belangrijk dat je goed let op de verhouding waarin je ze aanlevert, de kleuren en belichting. Ik kalibreer mijn beeldscherm regelmatig zodat ik zeker weet dat de kleuren die mijn scherm laat zien, ook de echte kleuren zijn. Twijfel je hieraan? Bij de hierboven genoemde webshops kun je kiezen voor foto-optimalisatie, dan doen zij dit voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.