Raamportretten Culemborg

Fotografie door Milou Oomens

Raamportretten Culemborg

Een foto, gemaakt door het raam heen, van Culemborgers in coronatijd. Ik maakte zo’n 80 portretten. Voor mij een leuke uitdaging. Want hoe fotografeer je mensen door het raam? Reflecties zijn niet te voorkomen, maar er zijn best wat trucjes om mensen toch goed in beeld te krijgen. Door zoveel portretten te maken kom je er vanzelf achter. Bijvoorbeeld dat een polarisatiefilter (soms) helpt, dat als de volle zon op het raam staat mensen zo moeten gaan staan dat ze de zon ook in hun gezicht hebben, of door je lens tegen het glas aan te houden en met je arm de vervelende reflecties te blokkeren.

In het begin kwam ik nog weleens thuis achter mijn computer tot de ontdekking dat ik zelf op de foto te zien was. Nog zo’n leermoment: waar kun je ‘veilig’ staan als je de foto maakt? In ieder geval vaak niet recht voor het raam 😉

Mijn raamportretten zijn opgevallen in Culemborg. De foto’s kregen honderden likes op facebook, de Culemborgse Courant besteedde er een hele pagina aan en zelfs de Burgemeester benaderde me of ik een serie voor de gemeente wilde maken van Culemborgers die een onderscheiding kregen.

Het is heel leuk om te doen, ontzettend dankbaar, maar het kost ook veel tijd. Niet de foto’s maken, maar wel al het georganiseer eromheen, de foto’s selecteren, bewerken en opsturen. Ik kijk in ieder geval met veel plezier terug op deze mooie ontdekkingstocht en wie weet kan ik mijn foto’s nog eens inzenden voor wedstrijden.”

Bekijk de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *