Eregalerij uitdaging januari 2019

Fotografie door Milou Oomens

Eregalerij uitdaging januari 2019

De eerste uitdaging van 2019 zit er alweer op! Maar hé, dat was nog niet zo’n makkelijke opdracht! Een reflectie (in materiaal) fotograferen bij zonsopkomst… De zon liet zich helaas maar weinig zien in januari. Ik heb zelf maar 2 ochtenden foto’s kunnen maken. Maar toch met mooi resultaat.

Zonder plan, lekker ontdekken

De reflecties hebben me overigens echt verrast! Ik had een paar plekken in gedachten waar ik veel reflecties dacht te kunnen vinden, zoals een schoolgebouw en bushokje. Maar in school brandt ’s ochtends al licht dus helaas… En het bushokje had wel mooie lichtval en schaduwen op de beslagen ruiten, maar ja, dat voldeed niet aan de opdracht om een ‘reflectie’ te fotograferen. De andere fotografen hadden net als ik ook foto’s gemaakt waarop een spel van licht en schaduw of een doorkijkje te zien was, maar waarbij dus geen sprake was van een weerkaatsing van het licht in een oppervlakte.

Het bushokje: een mooi spel van schaduw en licht, maar er is alleen op het plafond sprake van een reflectie.

Eigenlijk zag ik veel meer andere interessante plaatjes door goed om me heen te kijken. Met elke stap die ik zette veranderde het beeld om mij heen.Van kleurrijke luchten in ramen tot weerspiegelingen in de lak van auto’s. Zo zie je maar, je kunt een heel plan hebben maar soms moet je er gewoon op uit en je laten verrassen door wat je ziet. Beter leren kijken, dat was trouwens ook een van mijn redenen om met deze uitdaging te starten!

8 leden van fotoclub Lek & Licht doen mee

Ik heb mijn idee van een maandelijkse uitdaging in je eigen woonomgeving ook gedeeld met de leden van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht. Dat heeft geresulteerd in een groep van 8 fotografen die met mij mee gaan doen. Eind februari komen we voor het eerst bij elkaar om de resultaten van de uitdaging van januari en februari te bespreken. Ik zal dan ook deze post aanvullen met een eregalerij.

Eregalerij

Klik op de foto’s voor het complete plaatje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *