5 Poseertips om beter op de foto te staan

Fotografie door Milou Oomens

5 Poseertips om beter op de foto te staan

Leuk op de foto staan is voor veel mensen wel een dingetje. Ik weet uit ervaring hoe lastig het is om een foto te laten maken waar je echt trots op bent. Mijn fotocarrière startte ooit voor de camera, als fotomodel. Je moet dan op zoveel dingen letten. Een onderkin, lippenstift op je tanden, een zichtbaar bh-bandje of mobiel in je broekzak. Ik was altijd opgelucht als de fotograaf meekeek en aanwijzingen gaf. Daarom deel ik mijn tips graag met jou!

Poseertips

Tip 1: Rechte houding. Rug recht, schouders iets naar achteren en beneden (=borst vooruit), draai je lichaam naar de camera toe, trek je buik in.

Tip 2: Voorkom een onderkin. Leun licht naar voren vanaf je middel en duw je kin een beetje naar beneden en naar voren. Lastig? Probeer dan eens je oren iets naar voren te verplaatsen. Het voelt heel onnatuurlijk, maar maakt op de foto echt verschil!

Tip 3: Ontspannen armen en handen. Buig minstens 1 arm. Plaats je hand bijvoorbeeld op je heup, in je zij, hou iets vast of laat je arm ergens op rusten (je been, een stoel etc). Zorg dat de fotograaf de zijkant van je hand kan zien.

Tip 4: Open blik. Sluit je ogen en open ze langzaam net voor het maken van de foto. Dit werkt vooral erg goed als je tegen de zon inkijkt.

Tip 5: Prettige kleding. Kies voor kleding waar je je prettig in voelt en lekker in kan bewegen. Liever geen hele drukke prints (zoals ruitjes of streepjes), teksten of fuchsia bovenkleding. Rokjes bij kinderen zijn niet altijd handig omdat je snel ondergoed ziet. Toch een rokje? Zorg dan voor bijpassend ondergoed.

Bonustip. Ontspan, lach en heb plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.