Uitdaging april 2019: geel

Fotografie door Milou Oomens

Uitdaging april 2019: geel

Het wordt weer zonnig weer, de bloemetjes laten hun gekleurde bladeren zien en mensen gaan vaker naar buiten. Het is lente! Samen met de deelnemende fotografen van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht zijn we tot een nieuw thema gekomen voor de maand april: de kleur geel.

In eerste instantie lijkt dit een vrij beperkte opdracht. Maar eigenlijk is het een heel geschikt onderwerp voor iedere type fotograaf. Of je nu houdt van straatfotografie, natuurfotografie, macrofotografie, architectuur of nachtfotografie: je kunt altijd wel in je eigen omgeving ergens een foto maken met de kleur geel. Denk aan voor de hand liggende objecten als auto’s, schuttingen of gebouwen. Maar ook zonlicht en avondverlichting geven vaak een gele kleur.

Ik heb tijdens mijn fietstochtjes door mijn omgeving mijn ogen goed opengehouden en het viel me op dat er maar weinig gele, grote elementen zijn. Dat wordt dus nog wel even zoeken. Of juist heel creatief omgaan met licht en scherptediepte 😉 Een leuke uitdaging dus.

Ik heb een aantal foto’s ter inspiratie (powerpointpresentatie) verzameld.

Opdracht van april

Maak een foto in jouw gebied met de kleur geel.

Enkele tips

  1. Zoek naar gele objecten: zowel klein als groot.
  2. Zorg dat geel de hoofdrol in jouw foto speelt. Doordat de omgeving heel neutraal is van kleur of bijvoorbeeld door het gele onderwerp vullend in beeld te brengen.
  3. Zijn er weinig gele objecten in jouw gebied? Denk dan ook aan macrofotografie waarbij je inzoomt op een gele bloem of vlinder.
  4. Fotografeer tijdens het gouden uurtje. Aan het begin en einde van de dag heeft de zon vaak een warme gloed. Dat is eind maart bijvoorbeeld tussen ongeveer 6.30 en 7.15 uur en tussen 18.20 en 19.05 uur. Zie www.golden-hour.com

Daag jezelf uit!

Doe je mee? Lees dan nog even â€˜zo werkt de maandelijkse uitdaging’ en stuur je mooiste foto uiterlijk vrijdag 26 april 2019 in via e-mail: info@fotomilou.nl

Let op:

  • Je foto is maximaal 1 MB (verkleinen kan met lightroom of photoshop);
  • De langste zijde is ongeveer 1000 pixels;
  • Je foto heeft geen kader of watermerk;
  • Je foto is maximaal 1 maand oud bij inzenden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *