Fotoshoot

Fotografie door Milou Oomens

Wat leuk dat je interesse hebt in een fotoshoot! Wil je mooie foto’s van jezelf, je kind, gezin of (huis)dier? Lees dan even verder.

Waar en wanneer

Ik fotografeer op locatie: bij jullie thuis, buiten of een andere plek. Het liefst ergens waar jullie je prettig voelen. Een standaard fotoshoot duurt maximaal 1,5 uur. De dag in overleg; in het weekend is ook mogelijk.

Wat te doen bij slecht weer?

Als het regent of heel hard waait, gaat een fotoshoot buiten niet door. Ik heb als alternatief een binnenlocatie op 10 minuten rijden van Culemborg. Ik laat je hier graag foto’s van zien, zodat we samen kunnen afstemmen of we hiernaar uitwijken of een nieuwe datum afspreken.

Een bewolkte dag is voor mij geen reden om een fotoshoot af te zeggen. Sterker nog, dat is voor fotografie juist heel fijn. Want hoe feller de zon schijnt, hoe harder de schaduwen worden. Daarom fotografeer ik op een zonnige dag altijd graag in de schaduw.

Lifestyle fotografie

Mijn stijl wordt ook wel lifestyle fotografie genoemd. Dat wil zeggen dat ik vooral spontane momenten vastleg. Natuurlijk maak ik ook foto’s waarbij jullie allemaal bij elkaar staan en hou ik rekening met jullie wensen. Bij een fotoshoot met kinderen neem ik altijd iets leuks mee, zoals een bellenblaas of maskers. Om het ijs te breken en die spontane momenten te creëren. Op mijn website vind je ook 5 poseertips.

Ik maak gebruik van natuurlijk licht, en ben hiervoor uitgerust met lichtgevoelige lenzen. Ook binnen overdag behaal ik hiermee goede resultaten.

Selectie en nabewerking

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de beste foto’s. Hier zit in principe geen maximum aan. Hoe meer goede foto’s, hoe meer tijd ik nodig heb voor de bewerking. Maar dat vind ik niet erg, want zo heb jij ruim de keuze. Want jij kiest misschien net een andere foto uit als favoriet, dan ik zou doen.

De geselecteerde foto’s bewerk ik na. Ik pas waar nodig het licht, de kleuren, het contrast en de uitsnede aan. Op verzoek kan ik ook pukkeltjes of andere tijdelijke oneffenheden wegwerken en foto’s zwart-wit of sepia maken. Ik doe deze kleurenbewerkingen niet standaard, omdat niet alle foto’s zich hiervoor lenen.

Wat krijg je?

Jij krijgt binnen 2 weken na de fotoshoot een downloadlink per e-mail. Hiermee kun je de bewerkte, hoge resolutie .jpg bestanden downloaden. Je kunt deze dan zelf (laten) afdrukken of in een album verwerken. Op mijn site staan een paar webshops die ik daarvoor aanbeveel.

Wat kost het?

Ik spreek graag een vast bedrag af, afhankelijk van jouw wensen en de reisafstand. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Voor een standaard fotoshoot van maximaal 1,5 uur in Culemborg vraag ik 85 euro. Buiten Culemborg komt daar nog wat bij in verband met reistijd en -kosten.

Je kunt dit bedrag overmaken of ter plekke contact betalen. Als je de fotoshoot cadeau wilt geven, bijvoorbeeld voor een verjaardag, moederdag of babyshower, dan kun je een cadeaubon kopen.

Een fotoshoot boeken?

Stuur een e-mail of appje voor de mogelijkheden: info@fotomilou.nl / 06-83 560 560